Horecava 2018

Amsterdam – Tijdens Horecava 2018 in de RAI is de Fast Chocolate Experience van Dobla gelanceerd. In samenwerking met Horecava toonde Dobla, groot geworden in chocolade decoraties, hier hoe je een traditioneel concept als fastfood in een nieuw, chiquer jasje steekt. Onder het motto ‘reinventing the classics’ wierp Dobla nieuw licht op fastfood-evergreens door onder andere Chocolate Fries, Chic Shakes en de Donut Topper te presenteren. In de Fast Chocolate Experience konden bezoekers een ‘fastfood-meal’ van chocolade halen op een dienblad. Dobla sloot de laatste beursdag van Horecava 2018 af met de eerste Nederlandse editie van The Dobla Pastry Battle. Zes bekende chef-koks en patissiers gingen de strijd aan in de lekkerste wedstrijd van het land. Jeroen Goossens en zijn leerling Ruben van Trigt wonnen de eerste Nederlandse editie van The Dobla Pastry Battle.

 

 

Pastry Battle

Zes teams van gerenommeerde chefs en patissiers moesten in drie rondes hun beste St. Honoré-taart, friandises en een Black Box-opdracht maken, in de wedstrijdkeukens van het Gastronomisch Gilde. Ieder jurylid had elke ronde een aantal punten te verdelen. Na drie rondes hadden Jeroen Goossens en leerling Ruben van Trigt de meeste punten, daarmee zijn zij de winnaars van The Dobla Pastry Battle NL Edition 2018. "Jeroen en Ruben hebben enorm interessante en vernieuwende chocoladedecoraties gemaakt", aldus de jury.

Meer aandacht voor patisserie
Harm Jansen, verantwoordelijk voor innovatie en business development bij Dobla: “Het doel van de wedstrijd is om een podium te creëren voor patisserie. Het dessert is namelijk het laatste dat de gast krijgt, en als dat van een hoog niveau is, dan is de hele herinnering aan het diner goed. Met The Dobla Pastry Battle geven we de patisserie dus de aandacht die het verdient!”

 

Deelnemers

De deelnemers aan deze eerste Nederlandse editie van The Dobla Pastry Battle waren niet de minsten. De zes teams bestonden uit Ad Waijers & Jordi van Eden (Cingel College, Breda), Amy Kotterer & Annabel Joor (Hotel Okura, Amsterdam), Bas Vester & Tymon Roest (Restaurant Aan de Zweth, Schipluiden), Gert van der Heijden & David de Jong (Het Roode Koper, Ermelo), Henrik Wullems & Roelof Vuijk (Landwaart Culinair & Patisserie Jarreau) en Jeroen Goossens & Ruben van Trigt (Jeroen Goossens Dutch Pastry, Almere).